situacija pod kontrolom

Požar kod Kistanja gasila i dva air tractora

07.07.2021 u 21:58

Bionic
Reading

Požar kod Kistanja, koji je buknuo u srijedu rano popodne, gasila su dva air tractora, no zračne snage kasnije su napustile požarište budući da nema opasnosti od daljnjeg širenja požara.

"Zračne snage su napustile požarište, jer nema opasnosti od daljnjeg širenja požara i za sada je to područje pod kontrolom. Požar još nije lokaliziran te će vatrogasne ekipe provesti noć na terenu jer se radi o velikoj površini makije i niskog raslinja koja je opožarena", kazali su iz Županijskog centra 112 za ŠibenikIN.

Opožareno je 30 hektara makije i niskog rastlinja.

Na intervenciju je izašlo 14 vatrogasaca s četiri vozila, a u pomoć su im stigla i dva air tractora koja su u međuvremenu napustila požarište, jer nije bilo opasnosti od daljnjeg širenja požara.

Od 21. lipnja do 7. srpnja, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 10 požara: pet u Šibensko-kninskoj županiji, jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jednog u Primorsko-goranskoj županiji, dva u Zadarskoj županiji i jednog u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je 12 protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovom u županijama priobalja.