UPRAVA BRODOSPLITA

'Povlačenje suspenzije se odnosi samo na tri sindikalna čelnika'

04.01.2014 u 15:13

Bionic
Reading

Nakon sastanka između predstavnika uprave Brodosplita, triju sindikata Brodosplita i Ministarstva rada održanom u petak, 3. siječnja, u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, neki sindikalni čelnici su u izjavama za medije ustvrdili kako je Zaključcima potpisanim na sastanku utvrđeno i da se, osim suspenzija sindikalnim čelnicima, povlače supenzije i za ostalih 13 radnika

Dužni smo ispraviti ove krive navode, jer u Zaključcima sa sastanka u točki 3. stoji: 'Uprava prihvaća povući odluke o suspenziji sindikalnih povjerenika i radnika koje su na snazi na dan 3. siječnja 2014. godine, te navedene odluke zamjeniti opomenama pred otkaz ugovora o radu ukoliko Uprava smatra da postoje okolnosti koje bi opravdale takvu odluku', navode iz Brodosplita.

Iz splitskog škvera napominju kako su predstavnici sindikata i Ministarstva rada na sastanku bili izričito upoznati sa činjenicom da su suspenzije sa datumom 3. siječnja vrijedile još samo za trojicu sindikalnih čelnika, dok je osmorici od 13 radnika koji su bili pod suspenzijom istekao ugovor o radu 1. siječnja, četvorica radnika koji su imali ugovor na neodređeno vrijeme dobila su otkaz prije tog datuma, a jedan suspendirani radnik koji je imao ugovor na neodređeno vrijeme je potpisao sporazumni raskid ugovora o radu. 'Dakle, sindikalni čelnici su znali da se odustajanje od suspenzije odnosi samo na tri sindikalna čelnika', poručila je Uprava Brodosplita.

Zbog toga posebno žele naglasiti kako je većina sindikalnih predstavnika korektno prenijela Zaključke sa sastanaka, te izražavaju zadovoljstvo činjenicom da je postignut kvalitetan socijalni dijalog i dogovor. Međutim, izjave koje su neki sindikalni čelnici dali nakon sastanka, a koje govore suprotno potpisanim Zaključcima, predstavljaju grubu manipulaciju istinom i potpisanim Zaključcima, smatraju u Brodosplitu.