NAJAVA IZ MINISTARSTVA

Povećat će se naknada za službena putovanja?

martina dalić

martina dalić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Maček

U Ministarstvu financija razmatraju mogućnosti povećanja naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe te dnevnica za službena putovanja. Međutim do promjena neće doći u ovoj fiskalnoj godini, naknadno su pojasnili iz ministarstva

Odgovor je to na naš današnji tekst 'Kako nas Ministarstvo potkrada na službenim putovanjima?' u kojem upozoravamo na činjenicu da naknade za službena putovanja nisu mijenjana od 2005. iako su cijene benzina i ostali životni troškovi višestruko poskupili.

U svom odgovoru Ministarstvo financija naglašava da su zbog 'promjene uvjeta makroekonomskom okruženju' izmjenama Zakona o poreznom dohotku već povećani iznos osobnog odbitka sa 1.600 kuna mjesečno na 1.800 kuna mjesečno, a osobnog odbitka umirovljenika sa 3.000 kuna na 3.200 kuna mjesečno, što je, kažu, jedna od mjera usmjerenih na ublažavanje utjecaja nepovoljnih kretanja na životni standard građana.

Nisu zaboravili niti istaknuti da su od 1. srpnja 2010. promijenjene i porezne stope i porezni razredi, sve kako bi se ublažile posljedice gospodarske krize.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi