PAKT O EKONOMSKIM, SOCIJALNIM I KULTURNIM PRAVIMA

Potpišite za naša prava!

05.11.2010 u 09:53

Bionic
Reading

Najjače oružje olovke je njezin potpis. Pa zašto onda ne upotrijebiti olovku da bi se potpisao Fakultativni protokol uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima? To je ipak samo dokument koji jamči da naša prava nisu vlasništvo države, već svakog od nas pojedinačno

Dovoljno ju je samo upotrijebiti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pa se tako olovkama dobivaju i gube ratovi, spašavaju životi, dižu krediti, plaćaju računi. Olovka je snažnija od mača, jer za razliku od njega ona može stvarati.

Ako su nam prekršena prava, kao što su pravo na pravedne i povoljne radne uvjete, pravo na odgovarajući životni standard, adekvatno stanovanje, osiguranu liječničku skrb, a država nam pritom ne ponudi zadovoljavajuće rješenje, Fakultativni protokol omogućuje nam da potražimo pravdu na međunarodnoj razini. Time je naše pravo na pristojan život osnaženo. Zar to nije nešto što bismo svi htjeli?

No da bi Fakultativni protokol stupio na snagu, mora ga potpisati i ratificirati barem 10 zemalja. Dosad su ga potpisale 33 zemlje, uključujući neke naše susjede kao što su BiH, Crna Gora i Slovenija. Eto, naši susjedi već jesu, sad je red na Hrvatsku. A za autogram molimo premijerku Jadranku Kosor i Vladu Republike Hrvatske. Od Vlade tražimo da pokaže istinsku namjeru da nam zaštiti i zajamči naša ekonomska, socijalna i kulturna prava te potpiše Fakultativni protokol. Bez toga su naša prava samo slova na papiru. Vrijeme je da donesemo jednu dobru odluku. Sve što treba je potpis i tako će jedna olovka promijeniti naše živote - nabolje. Potpis. Ništa manje, ništa više.

Potpišite peticiju za pristupanje Republike Hrvatske Fakultativnom protokolu uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima. Potpišite za naša prava.

Možete se potpisati na koncertu Stinga u Zagrebu 8. studenoga.