PREKO LAKIH NOTA DO LAKE ZARADE

Poreznici preslušavaju hrvatske estradnjake

Maja Šuput i Marko Grubnić1

Maja Šuput i Marko Grubnić1

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Da bi pobliže objasnili i razjasnili porijeklo svoje imovine, u Poreznu upravu pozvani su Marko Perković Thompson, Neno Belan, Zlatan Stipišić Gibonni, Jelena Rozga, Maja Šuput, Marko Grubinić - Modni Mačak i Fani Horvat, neslužbeno saznaje Novi list

Prošlog tjedna u prostorije zagrebačke Porezne uprave da objasne zašto je imovina što su je stekli nakon 2008. bitno veća nego što su oni u zadnje četiri godine imali prijavljenih prihoda pozvani su, kako neslužbeno doznaje Novi list, Marko Perković Thompson, Neno Belan, Zlatan Stipišić Gibonni, Jelena Rozga, Maja Šuput, Marko Grubnić poznat pod nadimkom Modni Mačak te Fani Horvat, inače partnerica splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Doduše, Lidija Samardžija, menadžerica Zlatana Stipišića Gibonnija, medijske objave o poreznoj inspekciji koja je navodno češljala račune popularnog splitskog kantautora nije htjela komentirati, nego je samo kratko kazala: 'Nas nitko iz Porezne inspekcije nije kontaktirao.'

Dio spomenutih je već dao izjave i pritom su se navodno neki od njih pozivali na pomoć roditelja ili prijatelja pri kupovini vrijednih nekretnina, a za sve njih rok za očitovanje istječe u petak. Jedino se Maja Šuput ispričala da ne može doći jer se trenutačno poslovno nalazi u Australiji.


Pojašnjenja radi, naime, imovina kupljena prije 2008. godine nije predmet zanimanja Porezne imovine jer je sve eventualne financijske prekršaje s njom u vezi pokrila zastara, no popis građana, čije nekretnine nabavljene u zadnje četiri godine značajno nadmašuju prihode koje su uredno prijavili i na njih platili porez, narastao je na već oko 3.000, a dosad ih je kroz proceduru poreznika u sklopu ove akcije prošlo dvije tisuće.

Osim estradnjaka i takozvanih pripadnika jet seta, ima tu raznih obrtnika, liječnika, odvjetnika, a svi su oni prijavili državi skromne prihode s kojima bi, poput velikog broja 'običnih građana', jedva sastavljali kraj s krajem, a istovremeno su dolazili u posjed kuća, stanova ili dionica vrijednih i po nekoliko milijuna kuna. Sada će, kao i Thompson, Gibonni ili Jelena Rozga, ako im je stečena imovina za najmanje 25 posto veća nego prijavljeni prihodi, morati poreznicima precizno pojasniti njezino porijeklo, podsjeća Novi list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi