LINIĆ SMIJENI, A LALOVAC CIJENI

Poreznica Redžić: Pustite me na miru!

13.05.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Novi ministar financija Boris Lalovac i potpredsjednik Vlade Boris Grčić fotografirani su kako prošlu subotu ispijaju kavu s Anđom Redžić, bivšom pomoćnicom ravnatelja Porezne uprave smijenjene zbog sumnje u nezakonit rad

Redžić je bila jedna od devet rukovodećih službenika Porezne uprave koje je prije godinu dana smijenio Slavko Linić.

Tada se pisalo kako se svi nalaze pod istragom USKOK-a jer su, navodno, pogodovali raznim osobama, zataškavali i odugovlačili u otkrivanju porezno-kaznenih djela te 'dilali' informacije.


Ministarstvo financija tada je izvijestilo javnost da se 'privremeno premještaju dok postoji sumnja za zlouporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak'.

'Pod istragom nikad nisam bila! Kad ste pod istragom, onda dobijete rješenje. Formalno-pravno, ja i svi koji smo razriješeni nismo nikad dobili nikakvo rješenje', rekla je za tportal Redžić.

Kaže da radi kao 'obična savjetnica, referent', da joj to mjesto odgovara i ne razmišlja o odlasku iz Porezne jer želi dokazati svoj integritet.

'Želim samo da me svi puste na miru', istaknula je Redžić dodajući kako se na subotnjoj kavi s Lalovcem i Grčićem našla slučajno.

Redžić je po struci pravnica i sada daje svoja mišljenja i tumačenja vezano za ovršne postupke i predstečajeve, s tim da se, naglasila je, nikad nije bavila konkretnim mjerama naplate.

Iz Porezne uprave neslužbeno doznajemo da je napravljena provjera Redžićeve imovine i da nisu utvrđeni nesrazmjeri između njezinog dohotka i onoga što posjeduje.

Većina njezinih smijenjenih kolega još uvijek radi u Poreznoj upravi.