SADA S TERMOSICOM NA POSAO

Porezna zatvorila kafić u zgradi u kojoj su četiri ministarstva

27.06.2015 u 16:55

Bionic
Reading

Porezna uprava zapečatila je u petak ugostiteljski objekt Dario koji se nalazi u Vukovarskoj ulici, u zgradi u kojoj su smještena čak četiri ministarstva – gospodarstva, obrta i poduzetništva, poljoprivrede te rada i mirovinskog sustava

Nadzor je u kafić, koji je u vlasništvu Darija Petrova, a dnevno poslužuje stotine službenika tih ministarstava, poslao elektronički sustav fiskalizacije koji je ukazao na to da se u Dariju izdaju jedan do dva računa dnevno. To je bio signal Poreznoj upravi da tamo uputi svoje službenike, iza kojih je jučer ostao tek pečat, kafić je prestao s radom oko podneva, a službenici su ostali bez popodnevne kave, piše Novi list.
'Račune smo dobivali, a jesu li oni prošli kroz fiskalnu blagajnu, iskreno ne znam i nisam provjeravao. Zato je tu Porezna uprava', kazao je zaposlenik jednog ministarstva.

O samom slučaju nije želio govoriti ni ministar financija Boris Lalovac uz napomenu da je to posao Porezne uprave, a ne ministra. Na primjedbu da je Porezna zatvorila kafić u kojem su četiri ministarstva i iz kojeg su vjerojatno barem povremeno nešto naručivali i njegove kolege u Vladi, Maras, Jakovina, Mrsić i Vrdoljak, Lalovac odgovara da 'kolege u ponedjeljak mogu u termosici ponijeti kavu i čaj na posao'.