covid-19 u srbiji

Porast broja zaraženih u Vojvodini

25.06.2020 u 11:05

Bionic
Reading

U posljednja tri dana raste broj zaraženih koronavirusom u Vojvodini no pokrajinska vlada drži da je situacije i dalje „pod kontrolom“, prenijeli su u četvrtak mediji

„Prethodnih tjedana... dnevno je evidentirana jednoznamenkasta brojka novozaraženih, da bi prije tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u srijedu broj pozitivnih na koronavirus bio 24“, priopćili su iz Vlade Vojvodine.

Dodaje se da i pored toga što je Institut za javno zdravlje Vojvodine u prethodna tri dana zabilježio povećanje broja oboljelih od infekcije covid-19, „epidemiološka situacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini za sada je i dalje pod kontrolom“.

U Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitaliziranih pa se u ovom trenutku u toj ustanovi liječi 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

"Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mjera predostrožnosti i naputaka - poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i uporabe dezinfekcijskih sredstava, te mjera osobne higijene“, navodi se u njihovu priopćenju.

Da broj zaraženih u Vojvodini raste pokazuju i podaci o osobama u samoizolaciji, prenosi portal „021.rs“.

„Prema posljednjim podacima, u Novom Sadu je 101 osoba u samoizolaciji, dok ih je ponedjeljak bilo 57. Osim u Novom Sadu, u Somboru je 16 osoba u samoizolaciji, u Kuli 13, Vrbasu 16 i Beočinu šest, a u većini drugih vojvođanskih općina u karanteni je bar jedna osoba“, objavio je portal.

U Subotici, najvećem gradu Pokrajine poslije Novoga Sada, registrirano je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uglavnom mlađe dobi, kao i sportaši.

„Od početka epidemije, proglašene 6. ožujka, u Subotici je ukupno zabilježeno 77 pozitivnih na koronavirus, uključujući i pripadnike vojske i policije, a troje je preminulo“, priopćio je Krizni stožer u tomu gradu.

U posljednja 24 sata u Srbiji su 143 osobe zaražene koronavirusom.

U cijeloj Srbiji broj ljudi u samoizolaciji je oko 2.000, što je dvostruko više nego prije sedam dana, a najveći broj njih je u općinama na jugu zemlje, naveli su pokrajinski mediji.