I DALJE TREBAJU POMOĆ

Poplave: Srbija zahvaljuje Hrvatskoj na solidarnosti

20.05.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Srbija zahvaljuje Hrvatskoj i njezinim građanima na solidarnosti i pomoći u suočavanju s nezapamćenim poplavama u Srbiji, navodi se u priopćenju srbijanskog veleposlanstva u Zagrebu

'U ime Vlade Republike Srbije i svih njezinih građana veoma smo zahvalni Vladi Republike Hrvatske na brzoj reakciji i iskazanoj spremnosti da pomogne. Ova gesta ima dodatnu veću važnost imajući u vidu da je Hrvatska i sama suočena s poplavama na svom teritoriju', kaže se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama veleposlanstva.

'Uvjereni smo da će čin iskazane solidarnosti građani Srbije znati cijeniti', dodaje se.

Veleposlanstvo poziva sve ljude dobre volje, sve koji su u mogućnosti, pojedince i gospodarstvenike da pomognu. Veleposlanstvo Srbije u Zagrebu i generalni konzulati u Rijeci i Vukovaru su u neprekidnom dežurstvu i spremni su prihvatiti svaku vrstu pomoći. U ovom trenutku ugroženima širom Srbije najpotrebniji su voda, konzervirana hrana, dječja odjeća i hrana, sredstva za higijenu i dezinfekciju, posteljina i pelene za djecu i odrasle. Otvoren je i poseban žiro-račun za novčane uplate, navodi srbijansko veleposlanstvo.