NAGLI SKOK

Pooštravanje mjera i nova veća zatvaranja nakon crnog rekorda u Primorsko-goranskoj županiji

31.03.2021 u 11:12

Bionic
Reading

U Primorsko-goranskoj županiji je tijekom proteklog dana utvrđen vrlo velik porast oboljelih osoba, čak za 611, tako da je sad u 3029 covid-19 pozitivnih osoba, javio je Županijski stožer Civilne zaštite u srijedu.

U KBC-u Rijeka umrle su tri osobe. Testirano je 1685 osoba, a pozitivnih je bilo 36,3 posto. Ozdravilo je 146 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka je sedam osoba više nego dan prije na bolničkom liječenju od covida-19, tako da ih je sad 124, a među njima je 11 na respiratoru izvijestio je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić. U izjavi za novinstvo je istaknuo da je četvrtina pacijenata u KBC-u s težom kliničkom slikom.

Primjećuje se da su oboljele osobe sve mlađe, kliničke slike su teže nego ranije, i bolest se brže razvija, rekao je.

"Sve ovo upućuje na oprez i poziva građane na odgovorno ponašanje", naveo je. Potvrdio je da u KBC-u za sad ima dovoljno slobodnih kreveta, da se provode velike interne reorganizacije te da se priprema za ponovno otvaranje covid odjel u zgradi Klniike za otorinolaringologiju.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavio je izvanrednu sjednicu županijskog Stožera civilne zaštite tijekom srijede. Situacija očito zahtijeva pooštravanje mjera i nova veća zatvaranja, ocijenio je župan.