SAVJETNICI NA FACEBOOKU

Pomozite predsjednici da zaposli mlade

20.02.2015 u 19:38

Bionic
Reading

Nakon što je oformila savjetnički tim, nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović savjet kako riješiti nezaposlenost mladih zatražila je od građana na Facebooku

'Čak 44,8 posto mladih ljudi u Hrvatskoj ne radi. Koje mjere vi vidite kao rješenje problema nezaposlenosti mladih?' osvanulo je na službenom profilu Kolinde Grabar Kitarović na Facebooku uz fotografiju predsjednice i njezinog supruga. Na fotografiji je istaknut dio njezinog inauguracijskog govora posvećen mladima: Moj će mandat posebice biti posvećen mladima. Moramo im otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu. Moramo im dati posao.


Građani su predsjednici dali odgovore. Ivo Aras nezaposlenost mladih riješio bi obaveznim odlaskom u mirovinu starijima od 60 godina.

Željka Bičanić misli da Hrvatska ima dovoljno poljoprivrednog zemljišta da prehrani svoje građane. 'Ne dozvoliti da nijedna njiva, oranica i voćnjak bude neobrađen. Zaposliti nezaposlene, ljude koji hoće raditi na zemlji. Nek proizvode hranu... Kako mogu ići u Njemačku brati šparoge, jagode ili kukuruz... Naravno, pritom smanjiti uvoz hrane izvana.'

Karmela Pavičić predlaže prekvalifikaciju za deficitarna zanimanja svih onih koji su dulje vrijeme na zavodu za zapošljavanje. Predlaže i ograničenje rada preko student servisa.

Pavao Škoko Gavranović misli da treba osigurati svim zaposlenim mladima minimalnu plaću. 'Dosta je izrabljivačkog rada za 2.400 kn! To je ispod svih razina, a još je riječ o mladima s diplomom. Nitko ne studira da bi radio za manje od minimalne plaće. Vjerujem da nam tu možete pomoći', kaže.