INTENZIVNA POTRAGA

Poljak nestao na brdu iznad Omiša

29.10.2009 u 10:52

Bionic
Reading

Jutros je nastavljena potraga za jučer nestalim poljskim turistom kojemu se izgubio trag na brdu Imber iznad Omiša, potvrđeno je u splitskoj policiji, a isto je novinarima rekao i pročelnik splistkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Petar Škorić

OMIŠ - Ono što se zna je da je Poljak Tomasz Troszok (35) u utorak oko 16 sati sa četiri svoja sunarodnjaka krenuo na planinarenje na brdo Imber iznad Omiša. Petorica turista su krenuli prema tvrđavi Hortica kada se Tomasz u jednom trenutku odvojio od grupe, kaže policija.

Poljak je svojim prijateljima kazao kako ide do izletišta na Imberu i od tada mu se gubi svaki trag. Cijeli slučaj je prijavljen policiji, a osim njih u potragu su se jučer ujutro zaputili i Poljaci koji su u Hrvatsku došli zajedno sa nestalim muškarcem.

U potragu se jučer uključio i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), no unatoč naporima spasitelja Poljak nije pronađen. Traganje je nastavljeno i popodne kada je nestalog tražilo deset pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), a nešto poslije 19 sati je zbog noći potraga prekinuta i nastavljena jutros.