'PALI' S DROGOM

Policija zaplijenila kokain, MDMA, marihuanu - ali i ručnu bombu i revolver

03.10.2016 u 13:18

Bionic
Reading

Više od 730 grama kokaina, dva i pol kilograma amfetamina te preko 2.800 tableta MDMA zaplijenjeno je, uz ostalu drogu i 'dilerska' pomagala, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja od devetorice osumnjičenih preprodavača koji su narkotike uglavnom dobivali iz Nizozemske, izvijestila je zagrebačka policija.

U preprodavačkom lancu navodno su sudjelovali hrvatski državljani u dobi od 23 do 37 godina. Policija je na svojoj internetskoj stranici objavila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je kokain i MDMA iz Nizozemske krijumčario osumnjičeni 36-godišnjak koji je drogu potom skrivao na tajnim lokacijama i prodavao ju na području Zagreba i ostatka Hrvatske.

Uz kokain, MDMA i amfetamin policija je u akciji zaplijenila i 620 grama hašiša, 200 grama marihuane i 145 grama punila koje služi za miješanje s drogom radi povećanja mase. Zaplijenjen je i revolver, ručna bomba, aparat za vakumiranje, dvije preše s kalupima, četiri digitalne vage za precizno mjerenje, više mobilnih uređaja i SIM kartica.

Osumnjičeni su nakon uhićenja, uz kaznene prijave, završili u policijskom pritvoru.