UKRAO 5.5 KG ZLATNOG NAKITA

Policija uhvatila pljačkaša zahvaljujući građanima

16.08.2010 u 11:52

Bionic
Reading

Na izvanrednoj press konferenciji održanoj povodom uhićenja pljačkaša koji je u subotu opljačkao zlatarnu u Vlaškoj ulici, zagrebačka policija potvrdila je uhićenje te dodala kako je do njega došlo zahvaljujući 'pouzdanim informacijama koje je dobila od građana'

Kako je izvijestio Mihael Varga, zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke, iz policije na press konferenciji, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak iz zagrebačkog kvarta Petruševac-Struge prije dva dana opljačkao zlatarnicu Celje u Vlaškoj ulici u centru Zagreba uz prijetnju vatrenim oružjem, te je otuđio oko 5.5 kilograma nakita.

Osim njega, policijski službenici također su priveli jednog 18-godišnjaka, 20-godišnjaka, 32-godišnjaka i 21-godišnjakinju zbog sumnje da su razbojniku pomagali skrivajući dio nakita i novca. Četiri osumjičena već su kažnjavana i to za djela protiv imovine, a tri za kaznena protiv slobode i prava građana.

Policija je, kaže Damir Maračić, pomoćnik načelnika sektora kriminalističke policije, skupinu uhitila ponajprije zahvaljujući pouzdanim informacijama koje je dobila od građana, a samog počinitelja na spavanju u kući bake njegove trudne nevjenčane supruge.

Policija je pronašla oko 3.9 kilograma otuđenog nakita, satove, pištolj sa streljivom (Zastava TT 7.69) kojim je izvršena pljačka, kiruršku masku, rukavice te dio novca koji je pribavljen preprodajom dijela ukradenog nakita u iznosu od 9700 eura i 21.000 kuna.

Zanimljivo je da je policija kod pljačkaša pronašla i VHS videokazetu videonadzora zlatarnice koju je prilikom pljačke zatražio od djelatnice, kao i ključ ulaznih vrata zlatarnice, koju je nakon pljačke bio zaključao ostavivši unutra zavezanu djelatnicu.

Pričinjena materijalna šteta još uvijek nije točno utvrđena, ali procjenjuje se na tri milijuna kuna. Policija nastavlja krim obradu, koju će sada usmjeriti prema osobama koje su kupile ukradenu robu po cijeni 20% manjoj od tržišne.