planirana zasjeda

Tri osobe kazneno prijavljene zbog ubojstva poduzetnika Krunića, još se ne zna tko je naručitelj brutalnog ubojstva

24.04.2019 u 12:49

Bionic
Reading

Policija Republike Srpske kazneno je prijavila tri osobe koje sumnjiči da su počinili ubojstvo poduzetnika Siniše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrđeno je u srijedu iz entitetskog Ministarstva unutarnjih poslova

U policijskom priopćenju se navode samo inicijali osumnjičenika no jasno je kako je riječ o Emiliju Baldi koji je uhićen u utorak na području Banje Luke, Benediju Đukanoviću koji je u bijegu, te o Željku Kovačeviću koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim osiguranjem.

Trojica kazneno prijavljenih terete se i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Goranu Iliću, tjelohranitelju koji je uspio uzvratiti vatru te ubiti napadača Kovačevića.

Ilić je zadobio više prostrijelnih ozljeda no liječnici u Banjoj Luci uspjeli su mu spasiti život.

U utorak je kao osumnjičeni bio uhićen i Goran Milanović no lokalni mediji javljaju kako je on nakon saslušanja pušten na slobodu.

Tijekom istrage o ubojstvu poduzetnika Krunića koji je u dobro planiranoj zasjedi likvidiran u ponedjeljak navečer kod obiteljskog imanja u mjestu Glamočani pokraj Banje Luke, privedena su i braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta koji su nakon toga predani policiji u Banjoj Luci no ni njihovi se inicijali ne spominju u priopćenju o kaznenim prijavama.

Njih dvojica kao i kazneno prijavljeni Baldo te Đukanović i ubijeni Kovačević osobe su s debelim policijskim dosjeima.

Svi su ranije osuđivani zbog različitih kaznenih djela, uključujući tu pljačke, razbojstva i krivotvorenje novca.

Braća Ćulum uz to su na crnoj listi sigurnosnih agencija Njemačke iz koje su protjerani jer su proglašeni prijetnjom po nacionalnu sigurnost zbog pripadnosti motorističkoj bandi "United Tribuns".

Za sada nema nikakvih naznaka o naručiteljima brutalnog ubojstva.

Siniša Krunić bio je poduzetnik u čijem je vlasništvu bilo nekoliko uspješnih tvrtki uključujući zaštitarsku agenciju "Sector Security". Bio je u lošim odnosima s aktualnom vlašću u Republici Srpskoj.

Ministar unutarnjih poslova tog entiteta Dragan Lukač o ubojstvu i istrazi koja se vodi u srijedu je na zatvorenom dijelu sjednice Narodne skupštine RS izvijestio zastupnike no nikakve informacije o tome što je rekao nisu dostupne.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je već u utorak ustvrdio kako je u ovom slučaju riječ o "ubojstvu s potpisom vlasti" pri čemu je sugerirao kako iza zločina stoji režim u RS-u, slične je optužbe ponovio i u srijedu nakon što su mu iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik uputili kritike zbog takvih tvrdnji.

Vlastima u RS-u poručio je kako su "lopovska banda".

"Došli su (policajci) samo pokupiti čahure a o tome što je (Krunić) ranije prijavljivao prijetnje šutite", napisao je Mektić na svom Twitter profilu odgovarajući na prijekore Kostadina Vasića, šefa kluba zastupnika SNSD-a u parlamentu RS.

Mektić je podsjetio kako policija RS koju u potpunosti kontrolira Dodik već godinama nije u stanju riješiti slučajeve najmanje šest teških ubojstava, uključujući tu nerazjašnjenu smrt mladića Davida Dragičevića iz 2018. godine.

"Šutite bando lopovska", poručio je ministar sigurnosti BiH vlastima u Banjoj Luci.