LOKALNI DVOJAC

Policija privela sumnjivce za paljevinu kuće Radovana Ortynskog

03.04.2017 u 11:29

Bionic
Reading

Splitska policija privela je dvojicu muškaraca i nad njima provodi obradu zbog sumnje da su u subotu navečer u Postirama na Braču zapalili vikendicu bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, doznaje tportal

 

Obojica se nalaze u prostorijama policije u Supetru te još uvijek traje ispitivanje i provođenje dokaznog postupka.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nisu željeli komentirati ovu informaciju, kazavši tek da izvidi imaju tajni karakter i da obrada cijelog slučaja i dalje traje.

Vikendica Ortynskog planula je u subotu navečer oko 21.30 sati, a očevid je pokazao da je požar bio podmetnut - na licu mjesta pronađena je kanta s tragovima benzina. Vatrogasci tvrde da je cijela kuća bila zalivena benzinom, no nakon jednosatne borbe s vatrom uspjeli su sačuvati prvi kat, galeriju, tavan i krovište. Prizemlje je u potpunosti uništeno.

Čini se da je i same piromane iznenadila silina požara jer su po svemu sudeći bili prisiljeni razbiti staklo balkonskih vrata i pobjeći, no barem jedan od njih pritom se ozlijedio i ostavio krvav trag.

Po kazivanju mještana Postira, s kojima je tportal razgovarao, čini se da je privedeni dvojac poznat po zloupotrebi droge.