I TO SE DOGAĐA

Policija napravila loš očevid, pa nakon sedam dana priznala grešku

19.09.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Mladen Lučić, 21-godišnji mladić iz Rijeke, preminuo je u KBC-u Rijeka 12. rujna, dan nakon prometne nesreće u riječkom naselju Krnjevo, o čemu je PU primorsko-goranska odmah izvijestila, no nakon negodovanja Lučićeva prijatelja, danas iz iste Policijske uprave stiže potpuno drugačiji scenarij očevida, odnosno, kako kažu, nadopuna kriminalističkog istraživanja

Prometna nesreća dogodila se 11. rujna oko šest sati, u Ulici Giuseppea Carabina. Dva mladića na mopedu Baotian 50 QT9 sudarila su se s VW Golfom, koji im je oduzeo prednost prolaska, a u namjeri parkiranja.

Prvi policijski podaci očevida su bili da je Golfom upravljala trijezna 49-godišnja Riječanka, a mopedom preminuli 21-godišnji mladić, pod utjecajem alkohola od 0.48 promila i bez položenog vozačkog ispita. Također, priopćeno je tada i da je 20-godišnji putnik na mopedu zadobio lakše ozljede te da obojica nisu koristili zaštitne kacige.

Dan za danom na mjestu tragedije prosvjedovali su brojni Lučićevi prijatelji i bajkeri zbog neistinitog izvještavanja o ovom događaju i rezultata policijskog očevida. Oni, naime, tvrde da mopedom nije upravljao preminuli Lučić, već 'putnik' na mopedu, što je ovaj i sam potvrdio, te da Golfom nije upravljala 49-godišnja Riječanka, već njezin 24-godišnji sin, i to pod utjecajem alkohola, kojeg su sat vremena prije nesreće i vidjeli.

Pokazalo se da su bili u pravu. 'Prikupljenim obavijestima na terenu te poduzetim mjerama i radnjama' policija je danas priopćila upravo te podatke, izuzev, naravno, podatka o alkoholiziranosti vozača Golfa jer u prvoj varijanti on uopće nije bio sudionik nesreće.

Protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu.