SLUŽBENIM AUTOM DO ZATVORA

Policija istražuje Nataliju Martinčević zbog posjeta Čačiću

10.06.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Policija istražuje je li zamjenica varaždinskoga gradonačelnika i predsjednica udruge Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformista Natalija Martinčević koristila službeno vozilo Grada Varaždina za posjete Radimiru Čačiću u pulsku kaznionicu

Prijavu protiv saborske zastupnice i čelnice Čačićeve udruge podnijela je 'grupa poreznih obveznika' koja tvrdi da je Martinčević od srpnja do studenog prošle godine često putovala u Pulu službenim vozilom Grada Varaždina Peugeot registarske oznake VŽ 663 GL.

'Član naše male grupe gotovo dnevno je poslom na relaciji Varaždin – Pula. Tako je nekoliko puta primijetio  službeno vozilo Grada Varaždina s Natalijom Martinčević na relaciji Varaždin – Pula i obratno. Kako o službenim posjetima naše dogradonačelnice Puli i njezinim znamenitostima nismo čitali novinske napise, slobodni smo zaključiti da je posjećivala Radimira Čačića te ga informirala i primala političke upute. Nismo nešto vični pravu, no smatramo da se radi najmanje o protupravnom korištenju našeg – gradskog vozila u privatne svrhe. Je li Martinčević politički odgovorna za to, ne znamo, ali smo sigurni da Čačiću takva zabrana nije nimalo smetala, jer smo se osvjedočili da on smatra da je 'iznad' zakona koji obvezuju ostale smrtnike. Na žalost, nismo došli do fotografija iz tunela Učka kako bi se vidjelo je li gđa Martinčević vozila sama ili je bila u društvu, no zasigurno će se to operativnim radom lako dokazati', pišu prijavitelji.

Anonimni prijavitelji navode i dane navodnih posjeta Čačiću službenim vozilom: 28. srpnja, zatim 1., 6., 9., 10., 15., 16., 28., 29. kolovoza te 13., 15, 23. i 24. rujna, kao i 7., 9., 21., 22. listopada te 13. i 14 studenog.

'Službenici PU varaždinske zaprimili su prijavu te će provesti sve mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti', rekla nam je Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske.

Naglašavajući da je službenim vozilom putovala na razna odredišta u Hrvatskoj sukladno pravilniku, Natalija Martinčević ne daje jasan odgovor je li među njima bila i Pula te, ako jest, kojom svrhom je ondje odlazila. No zato ne skriva na koga sumnja da zapravo stoji iza prijave.

'S obzirom da ispis uređaja posjeduju samo službe Grada Varaždina, može se iščitati otkud je prijava došla, pri čemu je jasno da se ne radi o zaštiti interesa građana, već o nastavku političkog nasilništva, što je našim sugrađanima već potpuno jasno. Iz navedenog ispisa se naravno ne vidi o kojem se službenom automobilu radi, tako da je odmah jasno da se radi o zlonamjernim konstrukcijama', poručila je saborska zastupnica u priopćenju u kojem ukazuje da se 'upravo zbog brige za porezne obveznike, odnosno sugrađane, kao dogradonačelnica odrekla prava na naknadu za svoj rad i gotovo svih dnevnica'.

'Činjenica da odricanje prava na plaću, naknade i dnevnice nisu praksa u Hrvatskoj jasno pokazuje moj stav vezan uz trošenje sredstava poreznih obveznika i stoga osobno podržavam i pozdravljam ovakvo propitivanje jer građani imaju pravo znati kako se ponašaju politički dužnosnici i službenici', naglašava Martinčević te ukazuje na to da joj je kao zamjenici gradonačelnika službeno vozilo oduzeto, 'dok gradonačelnik i drugi zamjenik kao i neki pročelnici i nadalje koriste službena vozila'.

Usprkos svemu, Martinčević pozdravlja zanimanje za rad zastupnika i dužnosnika te najavljuje da će kao saborska zastupnica tražiti očitovanje svih dužnosnika Grada Varaždina i Varaždinske županije o korištenju službenih vozila, troškovima službenih putovanja i isplaćenim dnevnicama. Ustraje li na tome, bit će zanimljivo vidjeti kako je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš dolazio na posao i druga mjesta u vrijeme kad je bio bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta zbog izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju.