NEDOSTAJE RADNIKA

Policija ima problem na jugu Hrvatske, evo kako im možete pomoći

16.02.2018 u 18:05

Bionic
Reading

Policijska akademija ove godine planira zaposliti između 400 i 650 polaznika, a svoju potragu za djelatnicima započeli su u Dubrovniku

Demonstracijski timovi policije kroz brojne vježbe srednjoškolcima u Dubrovniku predstavili su policijsko zanimanje. Pokazali su im kako pravilno primijeniti silu, rukovati vatrenim oružjem te razne tehnike borilačnih vještina i samoobrane, donosi Dnevnik.hr.

Prezentaciju su s pozornošću pratili dubrovački srednjoškolci, koji su provjerili i svoje motoričke sposobnosti te se upoznali s policijskom opremom.

‘Nastojimo okupiti što mlađi tim i još više doprinijeti stanju sigurnosti’, rekao je Dubravko Novak, načelnik Policijske akademije.

Policijska škola traje 18 mjeseci, a uz određene uvjete može je upisati svaki hrvatski državljanin mlađi od 28 godina.

Renata Odealjan, voditeljica policijske škole ‘Josip Jović’ navodi da kandidati za posao policajca moraju ‘biti tjelesno i zdravstveno spremni te imati posebno razvijene motoričke sposobnosti. Ne smiju biti kažnjavani i ne smiju biti u političkoj stranci’.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zbog geografskog položaja jedna je od brojnijih. Ipak, nema dovoljno zaposlenih te je čak 40 posto policajaca iz drugih županija.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic