NIJE SE NI ISPOVJEDIO

Polančec propustio uskrsnu misu u Remetincu

05.04.2010 u 20:18

Bionic
Reading

Bivši potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec, trenutačno najpoznatiji 'stanovnik' zatvora Remetinec, na misnom slavlju u zagrebačkom zatvoru nije bio, niti je tražio dozvolu da na nj ode

Misa se poklopila s posjetima koji su u Remetincu za pritvorenike (zatvorsku kategoriju u kojoj je i Polančec) ponedjeljkom do 14 sati, a za osuđene za blagdana posjeti su u nedjeljnom režimu, pa su ih mogli primati i danas, što inače ponedjeljkom ne mogu, te su neki, iako su dobili dozvolu, u zadnji tren odustali od mise i odlučili vrijeme provesti s obitelji koja ih je došla obići.

Za dolazak na današnju misu zatvorenici su se ranije predbilježili, a kako je za Večernji List objasnila Ivana Ćusak iz uprave zatvora, osnovni kriterij za dobivanje dozvole bio je taj da je zatvorenik poštovao pravila kućnog reda i da je svojim ponašanjem zavrijedio tu pogodnost. Naravno, vodilo se računa i o broju zatvorenika koji stanu u sportsku dvoranu.

Već četrnaestu godinu zatvorski dušobrižnik, velečasni Topolnjak, koji u Remetincu dva puta mjesečno služi misu, na kraju je poručio zatvorenicima kako se nada da će svi oni uskrsnuti u slobodi.

Uskrs se, barem što se tiče jelovnika, osjetio i u ovom zatvoru. Tako je nedjeljni doručak bio tradicionalno uskrsni – kuhana šunka i jaja, a za ručak su zatvorenicima posluženi pečenka i kolač.