koronavirus

Pojačana provjera na graničnim prijelazima, dulja čekanja teretnih vozila

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 13.03.2020 14:01
  • Objavljeno 13.03.2020 u 14:01
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Pojačana je provjera na graničnim prijelazima vezano za mjere sprječavanja širenja koronavirusa, pa su moguća dulja čekanja vozila, osobito teretnih, izvijestio je u petak popodne Hrvatski autoklub (HAK)

Prema naputku Ministarstva unutarnjih poslova RH vozače teretnih vozila koji ulaze u Hrvatsku iz smjera Slovenije poziva se da se upute na sljedeće granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Na graničnim prijelazima (GP) Macelj (Gruškovje), GP Bregana (Obrežje) i GP Križovljanska (Zavrč) višesatna su čekanja za teretna vozila na ulazu u Hrvatsku.

Na GP Jurovski Brod (Metlika) na ulazu u Hrvatsku čekanja za osobna vozila su do 30 minuta, a za teretna vozila oko 2 sada. Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.

Od jutros u 7 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska radi pojačanog ulaska građana iz zemalja koje su visoko i srednje rizične (Austrije, dijela Slovenije i Njemačke) teretni i putnički promet preusmjerava se na GP Macelj i GP Goričan radi brže sanitarne obrade.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019., očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019. , navode iz HAK-a

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!