DVA DANA U MORU

Pogledajte spašavanje Japanca s krova kuće u moru

15.03.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Japanske su spasilačke službe iz mora izvukle 60-godišnjaka koji je preživio tsunami i na krovu svoje kuće otplovio 16 kilometara od obale

Prošlotjedni tsunami srušio je kuću Hiromitsua Shinkawe u Minami Somi u prefekturi Fukushima. Vidjevši da se val približava, Shinkawa je donio sudbonosnu odluku da će se vratiti u svoju kuću uzeti neke stvari. Nekoliko minuta kasnije našao se u moru očajnički se držeći za dio krova vlastite kuće kako ga valovi i virovi ne bi povukli u dubine.

Nakon dva dana plutanja, na njegovu veliku sreću, na pučini ga je ugledala posada vojnog broda koji je sudjelovao u operacijama spašavanja. Shinkawa se jednom rukom držao za krov, dok je u drugoj držao za tu prigodu izrađenu crvenu zastavu i mahao.

Kada su ga spasioci izvukli na palubu i dali mu piće, briznuo je u plač. Supruga s kojom se vratio kući kada je vidio tsunami i dalje se vodi kao nestala.

'Pobjegao sam kada sam čuo da stiže tsunami. No vratio sam se kući po neke stvari. Val me je odnio. Spašen sam s krova vlastite kuće...

Nisu me primijetili ni helikopteri ni čamci koji su prolazili blizu. Mislio sam da mi je ovo posljednji dan života', rekao je Shinkawa.

Japanac je helikopterom prevezen u bolnicu i dobro se oporavlja.