OD GDANJSKA DO SOPOTA

Pogledajte prekrasne pješčane plaže na Baltiku

19.06.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Iako Poljaci godinama u velikom broju hrle na naš lijep plavi Jadran, pomalo smo ostali iznenađeni čime oni raspolažu na Baltičkom moru

Iako smo živjeli u uvjerenju kako je Poljska dosadna i jednolična zemlja, boravak u jednoj od najvećih zemalja Europske unije i jedinoj koju nije udarila recesija posve nas je razuvjerio. Unutrašnjost zemlje je sva pod šumama, na prekrasnim brežuljcima i s mnogo 'zameka'u skoro svakom gradu. Uz ceste brojne plantaže jabuka i jagoda, ponešto pšenice i ostalih žitarica, a dolazak na sjever bio je novo ugodno otkriće.

Osim u ljepotama Gdanjska, mogli smo uživati u prekrasnim dugim pješčanim plažama. Stoga nije ni čudno da se od Gdanjska, prema Sopotu, razvila najpoznatija turistička destinacija u ovom dijelu Europe. Usporedili su je naši s opatijskom rivijerom, no plaže, ali i sadržaj čak su ovdje konkretniji. Lokali, restorani, noćni klubovi, na desetke malih obiteljski hotela... A sve po pristupačnim cijenama.


Jedino zbog čega možda i nije najpoželjnija destinacija jest žuto-sivo-zeleno more koje, osim pogledom u daljinu, baš i ne privlači kupače.