prognoza DHMZ-a

Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u narednih sedam dana, vijesti su dobre ako planirate na more

18.08.2021 u 06:29

Bionic
Reading

U idućim danima čeka nas pretežno sunčano vrijeme, na kopnu povremeno s umjerenom naoblakom. Jutra u gorju bit će svježa, dani većini ugodni, a na Jadranu i vrući. Temperatura u blagom porastu, prognoza je DHMZ-s

Ponedjeljak će na na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčan. Drugdje u prvom dijelu dana umjerena, ponegdje i povećana naoblaka. Većinom na krajnjem sjeveru ujutro poneka kap kiše, a na jugu Jadrana mogući su lokalni pljuskovi. Poslijepodne posvuda razvedravanje uz mogućnost za pokoji pljusak još u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, na udare na sjevernom dijelu jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, nakon sredine dana ponegdje u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na Jadranu između 26 i 31 °C.

U utorak pretežno sunčano, na sjeveru povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu može biti kratkotrajne magle. Vjetar slab, na istoku do umjeren istočni, na moru ujutro bura, osobito podno Velebita, a danju umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

  • +6
Prognoza DHMZ-a Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DHMZ

Jutro na kopnu relativno svježe, osobito u gorju, najniža temperatura od 9 do 14, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre oko 15, a duž obale i na otocima većinom između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 27 do 31 °C, u gorju malo niža.