PORCIJU DOBILA I PREDSJEDNICA

Pogledajte kako su se navijači uključili u predizbornu kampanju

06.09.2016 u 13:14

  • +14

Navijači se uključili u predizbornu kampanju

Izvor: tportal.hr / Autor: Snimio čitatelj

Bionic
Reading

Gerilska akcija splitske Torcide, započeta prošlog petka ostavljanjem brutalno iskrenih poruka pred sjedištima gradskog HDZ-a i SDP-a, tijekom vikenda proširila se cijelom Hrvatskom, ali i nizom europskih država. Tjedan dana uoči izbora nogometni navijači su, povodom otvorenog izigravanja i nepoštivanja Zakona o sportu, prvi put vrlo otvoreno ušli u političku arenu i javno pozivaju građane da ne daju glas nijednoj od dviju velikih stranaka

'Crveni i plavi, znate samo krasti, provedite Zakon o sportu ili će vam glave pasti!', poruka je koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak postavljena na nadvožnjaku na ulazu u Split, a samo je jedna od desetaka koje su u sličnom tonu dale do znanja da navijači vrlo pomno prate (ne)djelovanje političara što se tiče problema u sportu, posebno u aferama i nepravilnostima opterećenom hrvatskom nogometu.

Svoju porciju dobila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te se na splitskoj Matejuški našla u naslovnoj ulozi parodiranog plakata za Fellinijev film 'Cabirijine noći', 'Le notti di Cabiria', prigodno preimenovanog u 'Le notti di Colinda'. Iz HDZ-a zasad nije stigla reakcija na Torcidinu uličnu kampanju dok je SDP-ov Arsen Bauk još u subotu ipak uspio pronaći olakotne okolnosti za svoju stranku. 'SDP je dobio nezasluženi žuti karton, a HDZ zasluženi crveni', kazao je Bauk.