mnoge je začudilo

MUP objasnio zašto su specijalci talačku krizu na Rabu išli riješiti trajektom

03.07.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Tijekom postupanja policije na Rabu u nedjelju pripadnici specijalne policije na otok su bili prevezeni putničkim trajektom s ostalim putnicima, što je začudilo mnoge prisutne na trajektu

U MUP-u tvrde da u tome nije bilo ništa neobično. Razlog korištenja putničkog trajekta, objasnili su u MUP-u za Dnevnik.hr, to je što oprema, među kojom su automobili i kombiji, nije stala na policijski gliser.

  • +5
Talačka kriza na Rabu Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

'Ovakav je prijevoz policije uobičajen jer imamo plovila, ali ne možemo prevesti svu opremu i vozila tim plovilima. Ne možemo na policijski gliser staviti vozilo, automobil ili kombi koji policija koristi u intervenciji.

Čak se za takve stvari mogu uvesti i izvanredne trajekte linije, ali u ovom slučaju specijalci su vjerojatno došli u trenutku kada je trajekt isplovljavao, tako da su stigli na redovnu liniju. Da su, recimo, išli u potragu za počiniteljem, nisu to mogli gliserom, za to im treba vozilo. To je uobičajena i jedina normalna situacija', rekla je Helena Biočić iz glasnogovorništva MUP-a.