kraj opsade na rabu

Ubio liječnika, pucao i po policajcima, a na koncu počinio samoubojstvo

02.07.2017 u 20:20

Bionic
Reading

U Barbatu na otoku Rabu naoružani ubojica počinio je samoubojstvo, nakon što je policija satima pregovarala s njim o predaji. Muškarac je u nedjelju ujutro ubio liječnika, a kasnije je nekoliko hitaca ispalio i prema policajcima

U stanu u kojemu se zatvorio 48-godišnji muškarac koji je u nedjelju ujutro iz vatrenog oružja u Barbatu na otoku Rabu usmrtio 51-godišnjeg liječnika Psihijatrijske bolnice Rab, oko 19:25 sati odjeknula je ekplozija nakon čega je policija pronašla njegovo tijelo, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja. MUP je objavio da su pripadnici Specijalne policije utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu.

Drama u Barbatu na otoku Rabu Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem, koji je jutros ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali su od 13 sati. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

Policijski službenici su, nakon dojave o galami i pucnjavi jutros oko 9:30 sati, na mjestu događaja zatekli počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležao muškarac. Po dolasku policijskih službenika, počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru i zatvorio se u stan te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo ubijenoga je izvučeno i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Na mjesto događaja pozvani su pripadnici Protueksplozijske službe da obave pirotehnički pregled nakon čega slijedi očevid

Supruga ubijenog liječnika (1963.)  je u bijegu od počinitelja skočila s prozora, pa je u padu na tlo zadobila teške tjelesne ozljede te je helikopterom prevezena u riječku bolnicu i izvan je životne opasnosti.

'Danas oko 9:35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku', poručili su u nedjelju poslijepodne iz Ministarstva unutarnjih poslova.