VREMENSKA PROGNOZA

Pogledajte gdje će danas biti pljuskova i kakvo će vrijeme biti sutra

01.10.2018 u 08:31

Bionic
Reading

Nakon većinom sunčanog jutra u većini Hrvatske, popodne se očekuje porast naoblake, a mjestimice i kiša te pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak

Najveća vjerojatnost za padaline je na sjevernom Jadranu te u gorju. No, navečer, te tijekom noći, oborine će se proširiti na veći dio države, a većinom suho ostat će jedino u Slavoniji, prognoza je DHMZ-a.

Na Jadranu će puhati bura i sjeverozapadnjak, a zatim jugo u jačanju, te je zbog vjetra i grmljavinskog nevremena izdan žuti meteoalarm za cijeli Jadran.

Najviša temperatura bit će od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva Celzija.

U utorak ujutro bit će umjereno oblačno, uz kišu i pljuskove, nakon čega slijedi razvedravanje, dok bi povremeno kišovito moglo ostati u Dalmaciji.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistični vjetar, a u Dalmaciji umjereno do jako jugo te bura.

Jutarnje temperature bit će od četiri do devet stupnjeva, na Jadranu 13 - 18, dok će najviše dnevne na kopnu dosezati 13 - 18, a na Jadranu 18 - 23 stupnjeva Celzija.

Ostatak tjedna u većem dijelu Hrvatske trebalo bi biti suho, a nova kiša mogla bi pasti krajem tjedna i za vikend, pogotovo u Dalmaciji.

Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Biometeorološke prilike u ponedjeljak će biti nepovoljne zbog čega bi meteoropati mogli patiti od glavobolje, manjka koncentracije i nesanice, dok će kronični bolesnici imati pojačane tegobe pa im se preporuča izbjegavanje većih napora. U utorak bi se biometeorološke prilike trebale popraviti pa meteoropati i kronični bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba.

  • +79
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić