vremenska prognoza

Pogledajte do kada će Hrvatska biti zahvaćena pljuskovima i grmljavinom

15.05.2018 u 07:37

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak

Pljuskovi i grmljavina bit će češći na Jadranu i područjima uz njega. Pritom u Dalmaciji može biti izraženijih pljuskova, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i južni, navečer jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnjeva Celzija, u gorju niža.

U srijedu će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Povremeno će biti kiše i pljuskova, uglavnom na Jadranu i uz njega, a sredinom dana kratkotrajno i drugdje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, povremeno s jakim udarima, a na Jadranu i jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od šest do 11, na krajnjem istoku malo viša, a na Jadranu od 12 do 16 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 stupnjeva, u gorju niža.

Nestabilno vrijeme s kišom nastavit će se i sljedećih dana, no potkraj tjedna u većini zemlje trebalo bi doći do proljepšavanja vremena sa sunčanim razdobljima i temperaturama iznad 20 stupnjeva.

U galeriji u nastavku pogledajte kakvo vrijeme nas čeka sljedećih sedam dana:

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Olakšanje za kronične bolesnike

Na krajnjem jugu Hrvatske u utorak će se zadržati nepovoljne biometeorološke prilike. Drugdje će se biometeorološke prilike poboljšavati, pa se tijekom dana očekuje smanjenje poteškoća koje su meteoropate i kronične bolesnike mučile posljednjih dana.

  • +2
Pljusak Izvor: Cropix / Autor: CROPIX