JOSIP LEKO:

'Podupiremo iranski nuklearni program...u civilne svrhe'

15.11.2012 u 16:38

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet iranskoga veleposlanika Mohsena Sharifa Khodaeia i s njime se suglasio o važnosti međuparlamentarne suradnje u odnosima Hrvatske i Irana, priopćeno je u četvrtak iz Sabora

Dvojica dužnosnika izrazila su zadovoljstvo bilateralnim odnosima i uvjerenje da ima prostora za produbljenje suradnje na političkom, gospodarskom, kulturnom i svakom drugom planu od zajedničkog interesa. Istaknuta je aktivna uloga parlamentarnih skupina prijateljstava u razvoju odnosa Hrvatske i Irana koje otvaraju druge putove suradnje.

U vezi s iranskim nuklearnim programom predsjednik Sabora Leko naglasio je da Hrvatska ne smatra spornim korištenje nuklearne energije u mirnodopske svrhe, te se zauzeo za rješavanje sporova među državama mirnim putem i na ravnopravnim osnovama.

Iranski je veleposlanik prenio želju iranskih dužnosnika da se produbi suradnja s Hrvatskom koju Iran smatra prijateljem, a podupro je i skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kaže se u priopćenju.