nepoštivanje suda

Podignuta nova optužnica protiv Vojislava Šešelja

28.09.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Veleposlanstvo Srbije u Haagu zaprimilo je novu optužnicu za nepoštovanje suda protiv čelnika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i četvoro njegovih suradnika - Miljana Damjanovića, Ljiljane Mihajlović, Ognjena Mihajlovića i Miroljuba Ignjatovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Nova.rs, izjavio je sinoć u gostovanju na RTS-u da je dobio poruku da je iz Haaga stigla još jedna optužnica protiv Vojislava Šešelja za nepoštivanje suda.

'Stigla je nova optužnica protiv Vojislava Šešelja i četvoro njegovih suradnika za nepoštivanje suda. Tek da se na sve ove pritiske doda još nešto', rekao je Vučić.

Podsjetimo, Vojislav Šešelj je pravomoćnom presudom Haškog suda iz 2018. godine osuđen na deset godina zatvora zbog poticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja i premještanja Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci 1992.

Šešelj je 6. svibnja 1992. godine održao govor u Hrtkovcima, za koji je Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne kaznene sudove, koje je nasljednik nekadašnjeg Haškog suda, ocijenilo da je značajno doprinio progonu, deportaciji i drugim nehumanim djelima.

Ostao je na slobodi u Srbiji jer je odslužio kaznu tijekom boravka u pritvoru od 2003. do 2014. godine.