NAJGORE PROŠLO

Pod nadzorom požar u splitskom DES-u

06.10.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Oko 16 sati stavljen je pod nadzor požar koji je danas nešto prije 10 sati buknuo u skladištu splitskog DES-a, ustanove za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita Felicija Parčine potvrdio je kako u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a niti opasnosti po okoliš i zdravlje ljudi.

Zbog gorivosti materijala koji se nalazi u skladištu DES-a, kompletna splitska Javna vatrogasna postrojba sa čak 60 vatrogasaca i šest vozila od jutros je na terenu, a ekipe se u gašenju izmjenjuju svakih 20 minuta. Naime, vatrom su zahvaćene velike količine baliranog papira, pa se prilikom izgaranja stvaraju velike količine dima, izjavio je za Hinu zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Parčina.

Sada je vatra pod nadzorom, a vatrogasci izvlače robu iz skladišta i saniraju teren. Najgore je prošlo, istaknuo je Parčina.

Još se uvijek točno ne zna kako je buknula vatra u DES-u, koja je zahvatila većinom papir za tisak, kojeg ta ustanova proizvodi.

Nakon što vatra bude ugašena policija će provesti očevid o uzrocima požara, a za 17 sati najavljena je konferencija za novinare.