SLUČAJ RIJEČKA BANKA

Počelo novo suđenje Eduardu Nodilu

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 17.07.2009 17:02
  • Objavljeno 17.07.2009 u 16:53
eduard nodilo

eduard nodilo

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tea Cimas

Na Općinskome sudu u Rijeci pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Sandra Juranović danas je počelo novo suđenje Eduardu Nodilu za dio slučaja Riječke banke

Na prvome sudskom postupku na Županijskome sudu u Rijeci svi su ostali optuženici, članovi Uprave i zaposlenici te negdašnje banke oslobođeni, što je potvrdio i Vrhovni sud.

No, taj je sud odredio i da se za dio optužnice tadašnjemu deviznom dileru Eduardu Nodilu treba još jedanput samome suditi pa je taj postupak prebačen na riječki Općinski sud. U tom postupku Nodilu se sudi zbog sklapanja štetnih ugovora.

Suđenje je počelo čitanjem u dijelovima izmijenjene optužnice zbog formalnih razloga kao što je izostavljanje ostalih prije optuženih iz optužnice. Odvjetnici optuženog Nodila zatražili su stanku u suđenju kako bi se pripremili zbog izmijenjene optužnice, što je sutkinja Juranović odobrila i sazvala novo ročište za 17. rujna.

Na prvom suđenju pred sudskim vijećem i predsjednicom sutkinjom Ikom Šarić Eduard Nodilo osuđen je zbog krivotvorenja na tri godine zatvora i zbog sklapanja štetnih ugovora na pet godina zatvora, to jest na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest i pol godina za nanošenje štete banci od 100 milijuna američkih dolara.

Kaznu za krivotvorenje od tri godine zatvora, potvrđenu na Vrhovnome sudu, Nodilo služi u Puli, odakle se dovodi na ročišta u riječki Općinski sud.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!