DJECA SU BUDUĆNOST

Počela isplata pomoći za novorođenu djecu

04.10.2012 u 19:24

Bionic
Reading

Gradski ured za zdravstvo i branitelje izvijestio je danas da je počela isplata novčane pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta

Navedenu pomoć primit će korisnici prava za opremu novorođenog prvog, drugog, trećeg i svakog daljnjeg djeteta, koji su to pravo ostvarili u srpnju 2010. i srpnju 2012., te korisnici koji su pravo na novčanu pomoć za opremu novorođenog prvog i trećeg djeteta ostvarili u srpnju 2011. na temelju Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, kao i korisnici koji su u studenom 2011. ostvarili pravo na isplatu drugog obroka novčane pomoći za opremu drugog novorođenog djeteta.

Pomoć će primiti i korisnici prava za treće i svako daljnje dijete koji su to pravo ostvarili u srpnju 2007., srpnju 2008. i srpnju 2009., na temelju Odluke o pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta, navodi zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje.