POGLEDAJTE HRABAR PODVIG

Po ledu koji je pod njim pucao otpuzao spasiti ptice

16.02.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Okrutnu zimu koja je ovih dana pokazala svoje ledeno srce ni mnoge životinje nažalost nisu preživjele, no neke su ipak uspjele uz pomoć ljudi koji su ih hranili na temperaturama pri kojima se i dah ledio u zraku. Ipak, rijetki su oni koji su se izložili i opasnosti da bi spasili neku iznemoglu životinju

Jedan od takvih rijetkih je Hrvoje Mužević iz Slavonskog Broda koji je jučer, po zaleđenoj površini rijeke Save, puzao do dvije iznemogle i ledom zarobljene crne liske. Iako se sa svakim daljnjim centimetrom rizik od propadanja kroz led u hladnu rijeku povećavao, Hrvoje je bio odlučan u svojoj namjeri da spasi dvije već gotovo smrznute ptice.

Led je pod njim krckao, no on je otpuzao 20-ak metara od obale riskirajući da i sam završi u mrzloj Savi, pod ledenom korom. U stopu ga je pratila i njegova vjerna njemačka ovčarka. S dvije promrzle ptice u rukama Hrvoje se sretno vratio na čvrsto tlo.

Ptice je odmah odnio kod veterinara gdje su primile infuziju, a potom ih zbrinuo, no kako danas doznajemo, iako je već počela jesti, liska koju je led bio potpuno okovao noćas je uginula, dok se druga, kojoj je led zarobio samo krilo, polako oporavlja. Pogledajte kako je izgledala Hrvojeva akcija spašavanja na zaleđenoj Savi.