RAZBOJSTVO U RABU

Pljačkaši su mahnito pucali, turisti u panici bježali

razbojnik pljačkaš

razbojnik pljačkaš

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Comstock

Tri maskirana razbojnika oboružana pištoljima s gumenim mecima upala su u mjenjačnicu Arbum na Palitu u Rabu, pola sata prije ponoći u nedjelju. U sukobu je lakše stradala 21-godišnja zaposlenica, kao i vlasnik koji joj je pritrčao u pomoć, izvijestio je Novi list

Prema do sada prikupljenim informacijama policija, čija se postaja nalazi samo na stotinjak metara udaljenosti od opljačkane mjenjačnice, odmah je blokirala okolne ceste dok su zbunjeni turisti u čudu gledali je li doista riječ o pljački ili filmskoj sceni. No kada su počeli odjekivati pucnji i frcati meci iz oružja, svi su se razbježali, a šok paralizirao očevice.

Vlasnik mjenjačnice Tihomir M. za Novi list je ispričao da je vidio tri mladića kako se užurbano kreću ulicom. Odjednom je ugledao tri maskirane spodobe ispred mjenjačnice i već sljedeći trenutak njihov ulazak u ured. Tada je začuo vrisak svoje djelatnice.

'Odmah sam potrčao prema njoj kada su se začuli pucnji iz oružja, ispucali su najmanje četrdesetak zrna, no srećom, nije riječ o pravim već gumenim mecima, ali to saznanje nije nimalo umanjilo strah. Počeli su bjesomučno vikati i tražiti novac, mašući pištoljima, a moja djelatnica je odmah dobila kundakom ispod oka zaradivši posjekotinu. Jadna djevojka, još je u šoku. Liječnici su joj sanirali ozljedu, ali je izvan sebe od straha. Samo koju sekundu kasnije i ja sam se pokušao obračunati s razbojnicima, počeo sam se naguravati s njima u pokušaju da ih spriječim...', kazao je.

U obračunu s jednim od pljačkaša zaradio je modrice po tijelu, ali se srećom izvukao samo s lakšim ozljedama.
Osim dobivenih modrica po tijelu, vlasnik mjenjačnice ostao je i bez manje količine novca, koliko su uspjeli izvući iza pulta. A kako su žurili, novčanice su letjele po pultu i podu.

Policija traga za razbojnicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi