POLICIJSKA POTRAGA

Pljačkaši Splitske banke i dalje u bijegu

14.10.2010 u 11:55

Bionic
Reading

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom razbojnika koji su jučer oko 14 sati, maskirani i uz prijetnju pištoljima, opljačkali poslovnicu Splitske banke u naselju Savica i iz nje uzeli više od pola milijuna kuna

U policiji se danas doznaje da su razbojnici u banku u Lastovskoj ulici upali maskirani tzv. kapama fantomkama.

Jedan od njih je uz prijetnju pištoljem naredio 27-godišnjem zaštitaru da legne na tlo te mu uzeo službeni pištolj dok je drugi, također uz prijetnju pištoljem, od četvero zaposlenika banke (u dobi od 29, 27, 26 i 25 godina) zatražio da otvore sef.

Potom je iz pretinca u sefu novac 'strpao' u torbu, a zatim su obojica izašla iz banke i pješke se uputila prema pothodniku Savica-Folnegovićevo naselje, nakon čega im se gubi trag.

U zagrebačkoj policiji kažu da su nepoznati razbojnici srednje životne dobi, oba su bila maskirana kapama s prorezima za oči, tzv. fantomkama, i kapuljačama, a nosila su i rukavice.

Inače, riječ je o banci koja je na sličan način opljačkana i 30. kolovoza ove godine, kada je iz nje ukradeno gotovo pola milijuna kuna. Počinitelji tog zločina još nisu otkriveni.