posjet jugu

Plenković: Za izgradnju vodnokomunalne infrastrukture na Hvaru 474 milijuna kuna

13.07.2019 u 21:56

Bionic
Reading

Posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković nastavio je u Jelsi gdje je bio na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za 'Projekt izgradnje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Jelsa-Vrboska i Stari Grad', projekta vrijednog 474 milijuna kuna

Realizacijom projekta razvoja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Jelsa-Vrboska i Stari Grad vrijednog 474 milijuna kuna, uz pomoć fondova EUpoboljšavamo sustav vodoopskrbe i kvalitetu života na Hvaru, naglasio je premijer.

Plenković je čestitao svima koji su pridonijeli da se taj projekt pripremi kvalitetno, istaknuvši da će on omogućiti puno veću kvalitetu života svim stanovnicima središnjeg dijela otoka Hvara, ali isto tako brojnim posjetiteljima i turistima koji dolaze, stoji u priopćenju Vlade.

'Injekcija koje donosi naše članstvo u Europskoj uniji sada će se konkretnije vidjeti, a projekt će se realizirati u sljedećih 40-ak mjeseci i uistinu će promijeniti kvalitetu života naši sugrađana na Hvaru', rekao je Plenković.

Naglasio je da je ovo dodatna vrijednost hrvatskoga članstva u Europskoj uniji te da ovakva sredstva Hrvatske vode, ali i jedinice lokalne i područne samouprave same ne bi mogle imati.

  • +13
Premijer Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Premijer se u Jelsi sastao s načelnikom Općine Nikšom Peronjom, a uz predsjednika Vlade u Jelsi su bili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.