sporna izjava

Nakon što je ministar Ćorić prozvao novinara N1 televizije oglasio se i premijer Plenković

26.05.2020 u 13:14

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković boravi u Vrgorcu, odakle je reagirao na izjavu ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, a koji je u utorak prozvao reportera televizije N1 Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama, rekavši mu kako se iz njegova rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi, vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine

Premijera je reporter N1 upitao znači li to da Vlada prati internu komunikaciju novinara u grupama na WhatsAppu i Viberu.

'Ne odlazi u obzir takva teza, nikakve primisli uopće na takvo nešto ne dolaze u obzir. To najsnažnije demantiram. Uvid u bilo čiju komunikaciju, pogotovo novinarsku, nitko iz Vlade ne može i ne smije imati. Siguran sam da to nije istina, nema nikakvog slušanja bilo koga', dodao je.

Ranije tijekom dana ministar Ćorić prozvao je reportera Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama, rekavši mu kako se iz njegova rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi, vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

Reporter je ministru postavljao pitanja vezano za objavu Memoranduma u Nacionalu, prema kojem je između Ine i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, na preradu u Mađarsku.

Ministar Tomislav Ćorić komentirao je te napise rekavši da se tekstom pokušava implicirati da je Hrvatska došla u podređen položaj, a što, kaže ministar, nije točno.

'U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo... Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete...', rekao je Ćorić Krešiću.