uzavrela kampanja

Plenković: Tko su ti fašisti na koje misli SDP? Ja bih to volio čuti

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 02.07.2020 16:18
  • Objavljeno 02.07.2020 u 15:42

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore održan je 'Skup dionika u procesu obnove zgrada oštećenih u potresu', a na njemu je sudjelovao i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te je nakon skupa odgovarao na pitanja novinara i komentirao kampanju za predstojeće parlamentarne izbore

Upitan što je s pravom građana koji borave u domovima za starije i nemoćne da izađu na izbore, Andrej Plenković je rekao da glavno treba biti ustavno pravo građana da mogu birati, a na drugom mjestu je zdravlje.

'Ovaj put smo omogućili glasanje u četiri puta više domova za starije. Postoje brojni mali privatni domovi, gdje je ključan element i prethodne registracije i prijave gdje će ti ljudi glasati. Važno je da u daljnjoj komunikaciji DIP odredi gdje će omogućiti tim građanima da glasaju, on je glavno tijelo za to', poručio je Plenković, javlja N1.

Predsjednik HDZ-a oštro se osvrnuo na kampanju koalicije Restart.

'Danas upozoravaju na korupciju, lopovluk i fašizam. Zabrinut sam za takvu retoriku onih pretendenata da upravljaju zemljom u ovako izazovnim vremenima. Ovo je vrijeme za iskusne ljude, koji će na temelju dosadašnjih postignuća nastaviti gospodarski rast', rekao je Plenković, dodavši da je program HDZ-a vrlo realan i odgovoran.

Kazao je da je cilj HDZ-a ostvariti isti rezultat kao na izborima 2016. godine. Poručio je Restart koaliciji neka pokažu na koga misle.

'Tko su ti fašisti na koje misli SDP? Ja bih to volio čuti. Ovo je nevjerojatna kampanja, da imate plakate i spotove gdje nema nikoga od njih. To je primjer jedinstvene kamuflaže lidera SDP-a', smatra Plenković.

  • +18
  • +15

Skup dionika u procesu obnove zgrada oštećenih u potresu

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec