poruka iz bruxellesa

Plenković oprezno komentirao predsjedničin poziv Putinu da posjeti Hrvatsku

22.03.2018 u 15:33

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je potez predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je čelnika Rusije Vladimira Putina pozvala u službeni posjet Hrvatskoj. 'To je nešto što morate pitati predsjednicu', rekao je Plenković odgovarajući na pitanje je li poziv ruskom predsjedniku stigao u primjerenom trenutku

'To je nešto što morate pitati predsjednicu, ona razvija dijalog s njim već nekoliko mjeseci', rekao je premijer Andrej Plenković, prenosi N1 televizija.

Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je razgovarao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja mu je čestitala na pobjedi na predsjedničkim izborima i potvrdila poziv da posjeti Hrvatsku, priopćila je u četvrtak press služba Kremlja.

'Vidio sam maloprije tu vijest. Predsjednica je očito razgovarala s ruskim predsjednikom nakon posjeta prije nekoliko mjeseci, a vjerojatno je to dio dogovora od tada. Ovo je sigurno bio razgovor nakon njegova reizbora', komentirao je Plenković u Bruxellesu, u kojem sudjeluje na samitu čelnika država članica Europske unije.

  • +6
Kolinda Grabar Kitarović i Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na pitanje je li se konzultirao s predsjednicom te je li znao da će pozvati Putina, Plenković je rekao: 'Vidjeli smo se sinoć.'