afera fimi medija

[FOTO/VIDEO] Plenković o presudi Sanaderu i HDZ-u: Ja tada nisam ni bio član stranke, nema kolektivne ni odgovornosti aktualnog vodstva

13.11.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak popodne Rijeku, gdje je u tvrtki Jadran–galenski laboratorij održao sastanak s predstavnicima Uprave. U pratnji premijera bila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Nakon sastanka i obilaska premijer je dao izjavu za medije. Rekao je da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od osam posto na globalnom tržištu, kao što je Aquamaris te pohvalio kompaniju, javlja N1. 'Na tragu naše politike je da pomažemo kompanije koje imaju kapacitete ići naprijed, osvajaju nova tržišta. Ovdje su 76 posto ukupnog broja zaposlenih žene, što mi je izuzetno drago čuti', rekao je Plenković.

  • +30
Premijer Plenković nazočio svečanom otvorenju Palače Šećerane - Muzeja grada Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Kaže da su u priopćenju jasno izrekli stav o procesu Ivi Sanaderu i HDZ-u. 'Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca...', rekao je pa dodao kako tada nije bio ni član HDZ-a te će njihovi zakonski zastupnici uložit žalbu: 'Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva'.

'Laž je da smo protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u BiH. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu... Javnost mora shvatiti logiku predjednika Milanovića', rekao je premijer o novim prozivka koje dolaze od predsjednika Zorana Milanovića.

Kaže da je prošlog petka imao predložena tri termina za sastanak VNS-a. 'Ako hoće sastanak neka pet dana prije odgovore na poruku', rekao je.

'Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati', kazao je premijer.