premijer misli da mu podmeću

Plenković o pljeskanju: Imate li vi neki aplauzometar? Nekome smeta naš rejting, gledajte koliko ima nesretnika

27.02.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković održao je srijedu u Zagrebu redoviti polugodišnji susret s veleposlanicima zemalja članica EU-a te je pritom komentirao i napise navodnom problremu koje središnjica HDZ-a ima s prejakim pljeskom koje dobivaju pojedini HDZ-ovci na skupovima na kojima se pojavljuje i Plenković

Na pitanje smeta li mu kad članstvo HDZ-a nekim drugim dužnosnicima stranke plješće jače nego njemu kaže: 'Ne znam odakle vam to. Imate li vi neki aplauzometar?'

'Jednom broju aktera na političkoj sceni jako ide na živce što HDZ stoji na 30-ak posto i što će uvjerljivo pobijediti na europskim izborima. Mi smo ozbiljna stranka. Kad sam postao predsjednik, rekao sam da ćemo transformirati i stranku i zemlju, i to i radimo', rekao je premijer naglašavajući još jednom kako je stranka i financijski konsolidirana, javlja.

Na pitanje kome smeta rejting HDZ-a, odgovara: 'Ima ih koliko hoćete. Gledajte koliko ima nesretnika.'

Po pitanju Uljanika, odnosno toga koliko je realno očekivati da se strateški partner jednostavno pojavi s dvije, tri milijarde kuna i sanira stanje, kaže da se vode ozbiljni razgovori između ministarstava gospodarstva i financija, kao i da su prošli tjedan bila konzultacije s Europskom komisijom.

  • +11
Andrej Plenković u Varaždinu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Bilo bi dobro da se u javnosti percipira činjenica da smo mi Vlada koja je isplatila 2,8 milijardi državnih jamstava za Uljanik. Izračunajte koliko ministarstava moje vlade godišnje stane u taj račun. O tome se govori kao da smo platili telefonski račun', kaže premijer i najavljuje da će se svi budući koraci poduzimati 'oprezno'.