podrška ministrima

Plenković nakon predsjedništva HDZ-a prokomentirao Schengen, nogomet u školama, Milanovića te nove cijene goriva

21.11.2022 u 18:55

Bionic
Reading

O aktualnostima u zemlji, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, izjavu je dao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

Plenković je naglasio da je zahvalio svim ministrima na svim njihovim aktivnostima, posebice Tomi Medvedu, ministru hrvatskih branitelja na organizaciji Dana sjećanja na žrtve u Vukovaru, navodi HRT.

Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Komentirao je i probleme, koji su se pojavili oko ulaska Hrvatske u Schengen. Predsjednik Vlade rekao je da je najavio dolazak austrijskog premijera u Hrvatsku. 'Razgovarat ćemo o tim zabrinutostima. Ali razlog zbog kojeg su zabrinuti nije Hrvatska. Mi razumijemo tu poziciju, s obzirom na to da povećan broj tražitelja azila u Austriji', poručio je. Plenković je rekao da mu je zanimljivo da se u zadnjih nekoliko dana o Schengenu pričalo više nego u cijelom dosadašnjem procesu ulaska.

  • +5
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Plenković se osvrnuo i na nove cijene goriva. Rekao je kako je Vlada na današnjoj sjednici donijela uredbu o novim cijenama goriva. 'To je sve na pragu naše politike limitiranja udara na standard građana. Bilo da je riječ o cijenama naftnih derivata, plina ili struje. Pratimo situaciju i onda ćemo ponovo intervenirati', naglasio je.

'Milanović stalno vrijeđa i radi pritisak na DORH'

Plenković je kazao kako vojsku nije dobro privatizirati, te da ne dolazi u obzir da ministar obrane Mario Banožić, izostaje s važnih događaja zato što bi to htio predsjednik Republike. 'Ministar s punim pravom ima sav naslov da se s vojnicima pozdravi i s te strane će on raditi svoj posao. Što se tiče predsjednika, i njegove privatizacije vojske, jednostavno su neprihvatljivi i treba ih osuditi', rekao je Plenković. Naglasio je da njegova Vlada stalno povećava proračun za vojsku. Plenković je dodao kako Milanović stalno vrijeđa i radi pritisak na DORH.

O gledanju utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u školama

Hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se i na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Komentirao je izjavu ministra obrazovanja Radovana Fuchsa o gledanju utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u školama. 'Oni koji to žele i koji se tako dogovore, ako budu gledali utakmicu, tih će dva sata nadoknadit će u drugom terminu, nije to nikakav organiziran raspašoj. Znamo da Hrvati vole nogomet, da reprezentacija ima odličnu momčad, da smo svjetski viceprvaci i da imamo puno nade i želje da hrvatska nacionalna vrsta ostvari što bolji rezultat u Kataru. Ne treba biti veliki politički analitičar da znate da je ljudima bitno kako će Hrvatska igrati', poručio je Plenković.

Kazao je da će otići u Katar ako će to biti moguće. 'Dobili smo službeni poziv da dođemo u Katar. Vidjet ćemo', poručio je.

  • +13
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek