'krajnje neprihvatljivo'

Plenković na sjednici Vlade o Tajanijevom svojatanju Istre i napadu na vaterpoliste u Splitu

14.02.2019 u 10:22

Bionic
Reading

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak je Zakon o policiji, Zakon o pružanju usluga u turizmu, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti te Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za poticaj za zdravstvo u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnoj se riječi osvrnuo se 'na pogrešnu, krivu i lošu izjavu' Antonia Tajanija. 'Izrazio sam naš protest i nezadovoljstvo...Nije dobro da se takve izjave s elementima revizionizma i terotirijalnih pretenzija uopće događaju. On je pojasnio kontekst i očekujemo da se takve izjave ne ponavljaju', kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na napad na srpske vaterpoliste u Splitu. 'To je krajnje neprihvatljivo. Vlada najoštrije osuđuje ovakva ponašanja i to ne pridonosi slici grada Splita ni Hrvatske kakvu mi želimo', jasan je Plenković.

Od ministra gospodarstva Darka Horvata očekuje daljnje korake vezane za Uljanik. Podsjetio je da je iz proračuna u prosincu išlo više od dvije milijardi kuna za jamstva u Uljaniku.

'To je još jedan doprinos Vlade Puli i Rijeci. Bitno je da ljudi steknu dojam koliko je Vlada već uložila, a ne da slušaju politikantske izjave', kazao je

Na dnevnom redu sjednice Vlade je, uz ostalo, Prijedlog pokretanja postupka pregovora o sklapanju izmjena Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade RH, Prijedlog davanja suglasnosti predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o privatizaciji INA - Industrije nafte d.d. te prijedlog izmjena Zaključka o digitalizaciji arhivskog gradiva iz Domovinskog rata.

  • +12
Sjednica Vlade RH Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek