dan sjećanja na vukovar

Plenković na Ovčari: Nikad se nećemo umoriti u potrazi za nestalima

18.11.2023 u 16:52

Bionic
Reading

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. vijence podno spomen obilježja na Ovčari položili su i svijeće upalili predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković te član Predsjedništva BiH Denis Bećirević.

Tom prilikom premijer Plenković poručio je kako se Hrvatska neće nikada umoriti u potrazi za preostalim nestalim osobama iz Domovinskog rata te se i ovih dana obavljaju probna iskapanja u vukovarskoj okolici.

Nakon što su 18. studenoga 1991. ušli u grad Vukovar, pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi odveli su 19. studenoga iz vukovarske bolnice najmanje 266 ranjenika, hrvatskih branitelja, medicinskog osoblja i civila od kojih je 200 ubijeno 20. studenoga na poljoprivrednom dobru Ovčara nedaleko Vukovara, dok se za preostalih najmanje 66 osoba još uvijek traga.

  • +39
Apostolski nuncij Giorgio Lingua održao misu na vukovarskom groblju Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković te član Predsjdništva BiH Denis Bećirević u Vukovaru su u subotu bili nazočni obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 32. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu.