DEFILE U HDZ-U

Plenković: Imamo više ministrica, potencijalnih i stvarnih

Bionic
Reading

Mandatar nove hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako će se sastav Vlade znati kad paket bude gotov i izrazio zadovoljstvo razgovorima s ljudima s kojima je to dosad obavio. Napomenuo je kako je razgovarao s dovoljno ljudi te istaknuo da će se sastav Vlade znati kad paket bude gotov

'Ako se do tada izglasuje povjerenje Vladi, rado ću u četvrtak ići u Bruxelles kao hrvatski premijer', rekao je Plenković. 'Imamo već više žena u ministarstvima. Potencijalnih i stvarnih', dodao je Plenković, javlja N1

Na sastanak u HDZ došao je i Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, koji se neko vrijeme spominjao kao potencijalni ministar turizma, kao i stari-novi HDZ-ovac Milan Kujundžić, koji je rekao da je 'možda' došao razgovarati o funkciji ministra na poziv Andreja Plenkovića.

Na pitanje je li spreman preuzeti poziciju ako mu se ona ponudi odgovorio je: 'Rođen sam spreman.'

'Prihvatio bih mjesto ministra kada bi pao izbor na mene, a s Plenkovićem je uvijek zgodno razgovarati', rekao je Kujundžić nakon sastanka.

Nastavak razgovora s kandidatima

'Sve ide po planu i mandatar će sve objaviti kada bude vrijeme. Prvo se treba pripremiti za izglasavanje povjerenja Vladi u Saboru, a to će biti u utorak, najkasnije u srijedu, pa ćemo onda vidjeti ide li Plenković u četvrtak u Bruxelles. Danas još imamo neke razgovore', kazao je politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier.

U četvrtak počinje redoviti samit 28 zemalja članica EU-a, a na dnevnom redu su migracije, trgovačka pitanja i odnosi s Rusijom.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković novinarima je rekao kako se nastavljaju razgovori s kandidatima za ministre i obavljaju pripreme za sutrašnji nastavak saborske rasprave.

Najavio je da će prva točka sutrašnje sjednice biti imenovanje pravobraniteljice za osobe s invalidnošću, a zatim Zakon o financiranju izborne promidžbe i političkih stranaka. Sutra bi, rekao je, trebali biti osnovani još neki odbori.