TENZIJE U DRŽAVNOM VRHU

[VIDEO/FOTO] Milanović se potrudio da ni obilježavanje Oluje ne prođe bez skandala: Dok je Plenković govorio, on je gledao u mobitel

05.08.2022 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon otvorenja Pelješkog mosta, protokol je ponovo zbližio premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, no ovoga puta nije bilo nimalo srdačnosti

Na fotografijama sa središnje svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, ali i u televizijskom prijenosu, opet se može doživjeti atmosfera napetosti između dva vodeća državna čelnika, koji su se u posljednje vrijeme međusobno nazivali 'štetočinom' i 'malom macom'.

Tenzija među pripadnicima državnog vrha, dakako, traje od izbora Milanovića za predsjednika, no na otvorenju Pelješkog mosta, nakon pomirljivih i domoljubljem nabijenih govora obojice čelnika, činilo se da su napetosti malo popustile.

  • +2
Andrej Plenković i Zoran Milanović u Kninu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Na temperaturama preko trideset stupnjeva koliko je danas u Kninu, razumljivo je da je obojici teško obuzdati neprijateljstvo, pogotovo kad su odnosi među dvama brdima već dugo na točki ključanja.

Ipak, Milanović se potrudio otvoriti novu dimenziju međusobne netrpeljivosti. Naime, u izravnom prijenosu snimljen je kako tijekom govora Andreja Plenkovića vidno odsutno i nezainteresirano gleda u mobitel, tako pokazujući koliko je zainteresiran za premijerov govor.