SA ŽENSKOM ČARAPOM NA GLAVI

Plastičnim pištoljem pokušao opljačkati poštu

17.03.2009 u 14:28

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 16. ožujka u 14.20 sati muškarac je sa ženskom čarapom na glavi i plastičnim pištoljem pokušao opljačkati poštanski ured u Mošćenici

Plastičnim je pištoljem prijetio zaposlenici, koja se od lopova sakrila u jednu od prostorija pošte. No on je razbio vrata te ponovno od nje tražio novac, piše Jutarnji list. Kada mu je zaposlenica rekla da nema novca, lopov je izašao iz pošte i pobjegao automobilom. Ubrzo je policija blokirala šire područje, no počinitelj, tridesetogodišnji Siščanin sam se prijavio u policijsku postaju Petrinja.

Nakon uhićenja u njegovom su automobilu pronađeni plastični pištolj i ženska čarapa. Pretražen je i njegov stan. Policija je pronašla automatsku i lovačku pušku, četiri spremnika i nož za automatsku pušku, dva trotilska streljiva te 323 komada raznog streljiva.

Nakon provedene kriminalističke obrade počinitelj je uz kaznenu prijavu zbog pokušaja razbojništva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih naprava doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku. Protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog po Zakonu o oružju.