oblast kursk

Planuo bunker na granici s Ukrajinom, poginula šestorica ruskih vojnika

20.02.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Šestorica ruskih vojnika poginula su u ponedjeljak u požaru u bunkeru u oblasti Kursk koja graniči s Ukrajinom, objavilo je rusko ministarstvo obrane, a prenijele ruske agencije

Požar se dogodio u ponedjeljak ujutro kod sela Ulanoka, manje od 10 kilometra od sjeveroistočne granice Ukrajine s Rusijom, prenio je TASS, pozivajući se na hitnu službu.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je požar rezultat "grubog kršenja" pravila sigurnosti. "Dana 20. veljače došlo je do grubog kršenja sigurnosnih pravila od strane pripadnika zapadnog vojnog okruga stacioniranih u regiji Kursk prilikom rukovanja zapaljivim materijalima i zapaljivom tekućinom u bunkeru. Vatra je brzo zahvatila bunker i šest vojnika je poginulo", prenijela je RIA priopćenje ministarstva.

  • +18
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Oleksii Chumachenko / AFP / Profimedia

Na Telegram kanalu Bazi, koji je blizak ruskim tijelima za provedbu zakona, objavljeno je da se u bunkeru dogodila eksplozija. Reuters to nije mogao potvrditi. 

U vrijeme incidenta u bunkeru su se nalazila sedmorica vojnika. Šestorica su poginula, a sedmi je ozlijeđen, po hitnoj službi.